- Nei, det er IKKE hærverk!


Det er flere veltede gravminner rundt om i Hustadvika, men ta det med ro: Det er ikke hærverk, men naturlige årsaker til dette! 

Meldingen fra kirkeverge Harald er klar, og denne kommer også både i Hustadvikingen og Romsdals Budstikke:
- Hei, vi blir gjort oppmerksom på at flere gravminner er velta rundt omkring på kirkegårdene / gravplassene i Hustadvika. Kirkevergen har vært ute og sett på dette og kan bare berolige folk med at det er sterk vind i kombinasjon med bløtt underlag som er grunnen til dette, forteller Harald E. Hagen i meldingen. 

- Telen hever soklene når det er kaldt, og når denne tiner, og det blir vind, så er det nettopp dette som gjør at de velter: sterk vind i kombinasjon med varmere vær og regn. Vi har altså ikke hatt noen form for hærverk på gravplassene våre som kan påvises, og vi håper det fortsetter slik, sier Harald.

Kirka gjør likevel oppmerksom på at det er festers ansvar og plikt å sørge for at alle gravminner skal være boltet / sikret på alle gravplasser.

- Det som ofte skjer er at sokkelen blir med når gravminnet tar overvekt og velter. Vi ser også at mange gravminner er skeive, og hvis det får fortsette uten tiltak, så velter de til slutt, med den faren som det utgjør, for de som besøker på gravplassene våre. Da er det lurt å snakke med et steinfirma som driver med gravminner, og be om hjelp til å forhindre dette, med eventuelt et jordspyd. Vi på kirkekontoret har ikke kapasitet til å ta på oss slike oppdrag. Håper dette er oppklarende, og er det noe dere lurer på, så ta kontakt med oss, og gjerne på mail, avslutter kirkeverge Harald E. Hagen. 

E-postadresse til kirken finner du på siden "Om oss". Generelle mailer kan sendes til kyrkjekontoret@hustadvikamenighet.no

Tilbake